Nyhedsbrev

Nyhedsbrev  – december 2018.
I sidste uge sejlede vi Rebekka til Hvide Sande, hvor hun skal overvintre. Her kan hun ligge godt beskyttet under overopsigt af havnemesteren, der kan sidde på sit kontor med udsigt ud over havnebassinerne og bl. andet se ned på Rebekka.
Vi skal under besøget I Hvide Sande ud over vinterophold have hende slået I bunden, der skal males og så skal der monteres ny sensor til ekkoloddet mv, men indtil det sker har vore dygtige navigatører og teknisk smarte folk været i gang med at vinterklargøre maskinen og gøre skibet klar til vinterlejet.
Værftet vil så ordne hvad der skal gøres, når de har tid i løbet af vinteren.
Efteråret har bl.a. stået i undervisningens tegn, idet vi med stor succes har gennemført et kursus: Maritim valghold sammen med 10 elever fra Fanø Skole. 

Om dette kursus skrev Jyske Vestkysten bl.a. (Her citeret med telefonisk tilladelse fra JV) ” På skolen er man også begejstrede, for det nye valgfag. Skoleleder Anette Lock var med eleverne til valgfaget den første dag, men her blev hun hurtigt klar over, at hendes tilstedeværelse ikke var nødvendig” og som en af eleverne siger: (igen citat fra Jyske Vestkysten): ” Da han så listen over, hvilke valgfag, han kunne vælge i 8. klasse, var han ikke et sekund i tvivl om, at han skulle ud at sejle.”
Eleverne blev på kurset instrueret i forskellige søfartsregler og -færdigheder. De har været på kursus i sikkerhed og lært at splejse og arbejde med skibets forskellige funktioner, som fx at passe motoren. 
Det hele sluttede af med en længere sejltur op i Hjerting dyb og Ho, hvor man overnattede om bord på båden. Denne tur blev på fin vis dokumenteret af TV-Fanø, som fulgte Rebekka og det unge mandskab på vej på turen.
Vi vil arbejde på at få kurset gennemført igen i 2019 og da måske i samarbejde med Ungdomsskolen på Fanø.
Med denne lille solstrålehistorie vil vi ønske alle vore medlemmer ”Glædelig Jul og godt nytår!” – Vi vender tilbage i 2019 med nyt og bl.a. også med opkrævning af kontingent for året mv.
Venlig hilsen, Glædelig jul og godt nytår!
Bestyrelsen